Azjatyckie danie na szybko. a więc piersi słoik fasolki zielonej szparagowej ciemny sos sojowy imbir chili sól Kroimy pierś w cienkie plasterki (jak ser czy wędlinę) tylko grubsze tak na 5mm . Smażymy chwile aż pojawi się pierwszy nalot złoty , tak aby mięso nadal było miękkie(między czasie solimy) . Odcedzamy fasolkę i dodajemy do mięsa, [...]
[...] usmażą dodajemy ugotowany wczesniej ryż, wlewamy szklankę wody i całosc posypujemy obficie curry. Gotujemy na patelni aż woda prawie całą wyparuje aż powstanie taki jakby sos. SMACZNEGO ! /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/8209807900b74b5a9adc3a20ba7c9bb0.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/f758fff147714bd6ba227f16a312efa8.jpg Zmieniony przez - Hekade w dniu [...]
Wszystkie sosy mają te tłuszcze trans czy tylko ketchup? Bo ja ketchup i sos czosnkowy lubię dodać do mięsa. Coraz mniej, ale jednak dodaję. Chodziasz myślę, że mógłbym z tego zrezygnować.
hmm,to chyba niezbyt zdrowe jedzonko,ale od czasu do czasu a co do sosu, znalazlam cos takiego w necie składniki: 70 dkg wołowiny 1 cebula 1 czerwona papryka 60 dkg pieczarek 3 ząbki czosnku 1 słoiczek koncentratu pomidorowego przyprawy: wegeta, maggi, listek laurowy, ziele angielskie, papryka słodka mielona. przygotowanie: Mieso pokroić w dużą [...]
Chyba bede musial kupic maszynke do mielenia miesa i sam bede mielil najlepsze kawalki Do tego przecier pomidorowy , bazylia , oregano , odrobine slodzika , kostka rosolowa i troche prazonej cebulki i sos do makaronu lepszy niz z Knorra
W lidlu tydzien meksykanski, polecam sos do ryzu/ miesa: http://img692.imageshack.us/img692/5993/nk9r.jpg http://img197.imageshack.us/img197/8940/dmqq.jpg Tylko 7g wegla / 100g a na talerz ryzu 50g sosu spokojnie starczy wiec nie sadze zeby te 3-4g wegla komus robilo roznice a smak duzo lepszy.
A propos soi - sos do spaghetti z granulatem sojowym, zamiast mięsa mielonego jest super! Wczoraj ugotowałam i polecam W temacie ćwiczeń - moje nogi już się zaprzyjaźniły z zestawem ćwiczeń, bo jak na razie nie czuję w nich prawie nic Btw - chyba jednak powinnam do tego martwego ciągu zakładać pas, bo poczułam ze trzy razy kręgosłup....
[...] już mięso będzie miękkie dodać przyprawy i dusić kilka minut. 3. Następnie wszystkie pozostałe składniki pokroić w kostkę, dodać do mięsa i dusić kilka minut. 4. Na koniec sos zagęścić łyżką mąki pszennej wymieszanej z zimną wodą. Podawać z czym kto lubi, wg mnie najlepiej smakuje z makaronem. Makro dla samego gulaszu: B 270 W 53 T 196 [...]
[...] 30 gr - lyzeczka tranu Nie widzę większych braków, ewentualnie dorzuciłbym warzywo lub owoc dodatkowo. POSILKI 2, 3, 4 (godz 9, 12, 15) : - pulpety z piersi kurczaka 100gr (+sos pomidorowy) - ryz brazowy 70gr - kapsulki omega 3 (zabiram zestaw do pracy ktory dziele na 3- na razie lepszego rozwiazania nie znalazlem) Dorzuć porcję warzyw do [...]
Kurczak będzie albo do ryżu albo do ziemniaków + oczywiście sos. Wpisałem go do ryżu, więc do ziemniaków już nie dawałem. Tak, to "kanapeczki". Do szkoły i na I śniadanie nie wiem co innego wymyślić szybkiego do zrobienia. Owsianka na pusty żołądek odpada, bo "przelatuje" przeze mnie :). Co do mięsa, to usunięcie rano jajka i do ziemniaków/ryżu [...]
co do mięsa to wszystko są wyroby domowe więc nie wiem po co się czepiacie :P Śledź jest solony,ale sos domowy robiony z świeżych produktów.. To np. na 4 posiłek znów mam jeść jaja ?
[...] i jesli nie zniszczy się jej, to grzyby przechodza przez człowieka właściwie nie trawione i nic z nich organizm nie czerpie-chyba, że z tego w czym były przyrządzone(jakis sos itp). Żeby zniszczyć ściany komórkowe trzeba świeże grzyby przepuścić przez maszynkę do mięsa, a jeśli są suszone to zemleć na proszek. Wartość odżywcza grzybów równa [...]
[...] różnego rodzaju warzywa w posiłkach. Aby to zrobić można wykroić różnego rodzaju warzywa do mięsa, które podsmażamy. Dusząc całość warzywa rozmiękną i powstanie gęsty sos z mięsem i przyprawami. Inny sposób to coś jeszcze prostszego. Wystarczy wczucić warzywa do blendera. Dodać trochę wody, przypraw, szczególnie ziołowych i zmiksować [...]
[...] super ostry, ja kupuje wersje czosnkowa lub z trawa cytrynowa, bardzo fajnie poprawia smak wszystkiego :) ja dodaje do mies, salatek, tunczyka, sera a jak mam koncowke sosu, dodaje wode + jakies przyprawy/sos sojowy i robie z niego marynate do miesa. Wrap jest firmy Dijo, zwie sie multigrain, tez jest przenny (54%) ale z otrebami i innymi [...]
Dzięki za odpowiedz. Tuńczyk z puszki ale ten lepszej jakości :) Sos gotowy ze sklepu - za jakiś czas wymienię go na coś innego. Olej lniany dodam jak tylko go gdzieś znajdę. A co do mięsa to jakie będzie dobre, ale żeby nie było trudne w przygotowaniu?
[...] na osobnej patelni, potem dodajemy do mięsa , -wszystko razem mieszamy co jakiś czas ,dodajemy 150ml wody. -Gdy większość wody odparuje otrzymamy niezwykle aromatyczny sos. -podawaj z ugotowanym wcześniej ryżem (brązowym,parabolicznym) Przygotowanie Graficzne : http://i50.tinypic.com/2a6tw13.jpghttp://i50.tinypic.com/bip1z4.jpg [...]
nie smażę... on jest dodany w tej marynacie, ale i tak nie wsiąknie do mięsa i tyle co jest tej marynaty na tym mięsie to .. :D więc to nie ma nic do rzeczy. Ważne że gdy ją używasz jako sos to jest olej lniany, oczywisce mozesz dac oliwe z oliwek
Ja bym się jednak przyczepiła do tego sosu pieczeniowego, bez znaczenia jasny/ciemny - ale z torebki, to cała tablica Mendelejewa, zwłaszcza jeśli jesz to często. Na patelni po mięsnie podsmaż pokrojone cebulę/pora/paprykę tartą marchew/pietruszkę/selera dorzuć do mięsa, zalej wodą - mała ilość, dopraw ziołami i zrobi się pyszny zdrowy sos.